Johan Baaten, Joke Pieters en zoon Bas


Spinningmarathon voor het KWF

Wil je meer weten of zelf meedoen aan de Alpe ‘d HuZes? Kijk dan op www.opgevenisgeenoptie.nl.

Wil je in contact komen met Johan, Joke en Bas, stuur dan een e-mail naar ad6.chalet16@gmail.com

Johan Baaten, Joke Pieters en haar zoon Bas. Zij hebben in april een spinningmarathon georganiseerd in A.S. Family Fitness te Heerhugowaard. Deze lokale activiteit is geïnspireerd op het mega grote evenement; de Alpe d’ HuZes.

Het geld wat met deze actie wordt opgehaald, wordt volledig gedoneerd via de stichting Alpe d’HuZes aan het KWF ten behoeve van de kankerbestrijding.

De spinningmarathon heeft in totaal € 1110,- opgebracht !!!


Alpe d’HuZes, is een jaarlijks terugkerend uniek sportief evenement (dit jaar voor de 14e keer) waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen maximaal 5000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto:
‘Opgeven is geen optie’


De koersdag is altijd op de eerste donderdag van juni en maakt deel uit van een hele koersweek, waar een heel jaar lang naartoe wordt gewerkt. Een bijzondere week vol saamhorigheid, waarin kanker voor iedereen bespreekbaar wordt gemaakt. In 2019 worden voor de veertiende keer de 21 bochten van de Alpe d’Huez beklommen.


En zo omschrijft Johan Baaten, die zelf meedoet aan de Alpe d’ HuZes, de sfeer ook. Er heerst een verbondenheid onder iedereen die aanwezig is en er is ruimte voor een lach en een traan. Sommige verhalen en ervaringen zijn zwaar om te horen zegt hij maar uiteindelijk heeft en geeft iedereen steun aan elkaar.


Er is ruimte voor emoties, want veel deelnemers doen deze rit uit gedachtenis van een dierbare. Op de berg is er dan ook een zee aan lichtjes te aanschouwen van de kaarsjes die aangestoken zijn door de nabestaanden. Johan, Joke en Bas hebben zelf bedacht om kleine houten schijfjes “weg te geven” in ruil voor donaties. Op deze houten schijfjes kan je de naam schrijven van wie je herdenkt en deze schijfjes, met naam, worden later op de berg in het groen achter gelaten. Een prachtig gebaar.


Johan, Joke en Bas ontvingen de deelnemers al vroeg bij de grote sportzaal van A.S. Family Fitness Center. De zaal was omgetoverd tot een ware spinningzaal met een groot projectiescherm waarop elk uur echte filmbeelden te zien waren van de beklimming richting de top van de Alpe ‘d Huez.


De dag ging al om 9:00 uur van start en de activiteit duurde tot 15:00 uur. De deelnemers konden zelf kiezen of ze van het begin tot het einde mee zouden doen… JA mensen… ☝? U hoort het goed ! Sommige sporters zaten maar liefst 6 uur achter elkaar op de fiets en klommen de virtuele Alpe d’ Huez 6 keer op. Wat een helden ! En uiteraard respect voor alle sporters op deze dag.

Iedereen deed mee op zijn of haar eigen tempo, net zoals je dat gebeurt op het evenement in Frankrijk. En of je nu 1 keer de berg trotseert of 6 keer, iedere deelnemers heeft voor sponsoren gezorgd en iedereen wil méér bekendheid werven voor het bestrijden van kanker.