Psycholoog


Uw gezondheid, onze zorg


Oncologie psycholoog/ psychosociaal therapeut

Een oncologie psycholoog/ psychosociaal therapeut biedt hulp bij het omgaan met de vragen waar je mee wordt geconfronteerd. Met het vinden van een nieuw evenwicht, (zelf)vertrouwen en verbeteren van je stemming en angstklachten.

Het krijgen van de diagnose kanker betekent vaak dat je langdurig in een ingrijpende situatie leeft die veel onzekerheid met zich meebrengt. Vaak kampen mensen ook met grote vermoeidheidsklachten, slaapproblemen en pijnklachten waardoor het moeilijk is weer een nieuw evenwicht te bereiken. Hierdoor kunnen er ook psychische klachten ontstaan zoals depressieve klachten of angstklachten.Hier en nu

Je wordt geconfronteerd met de medische wereld waarin je je een weg moet zoeken en over veel zaken moet je beslissingen nemen. Dit geeft veel stress. De focus in deze periode ligt op het hier en nu. Hoe kom ik de medische behandeling zo goed mogelijk door? Je moet leren omgaan met lichamelijke veranderingen en beperkingen. Je moet leren leven met je angst voor recidief, met onzekerheid over je gezondheid. En het evenwicht moet weer worden hersteld, binnen je gezin en je werk. Het gaat om de aanpassing van het verder leren leven met kanker. In de terminale fase word je geconfronteerd met zingevingsvragen, maar ook met de confrontatie met het sterven en de dood.
Vind uw zorgverlener

Voor direct contact met een van onze gespecialiseerde zorgverleners verwijzen wij u graag naar onze lijst met zorgverleners.