Diëtist


Uw gezondheid, onze zorg


Oncologie diëtist

Een oncologie diëtist kan je helpen en adviseren bij vragen over voeding tijdens de behandeling van kanker. Kanker vraagt namelijk veel van het lichaam. Vaak is het nodig om extra energie en voedingsstoffen te gebruiken om in goede conditie te blijven. Ook kan het zijn dat je voedingsgerelateerde klachten hebt als gevolg van kanker of de behandeling, dan is het verstandig je voeding aan te passen. Meer dan 50% van alle mensen met kanker krijgen te maken met ondervoeding soms al voor dat de diagnose is gesteld. Om verzwakking te voorkomen is aanpassing van voeding onder begeleiding van een diëtist zeer belangrijk. De oncologie diëtist is de aangewezen persoon om de kankerpatiënten bij te staan tijdens de behandeling van kanker.
Verbeteren van de voedingstoestand

De begeleiding van de oncologie diëtist is vooral gericht op het verbeteren van de voedingstoestand. Hier wordt extra aandacht besteed aan het verminderen van voedingsgerelateerde problemen. Tevens wordt er gekeken of er geen voedingstekorten ontstaan om de behandeling beter aan te kunnen. Een goede voedingstoestand is essentieel voor een optimaal herstel en behoud van spiermassa. In de terminale fase kan de diëtist ondersteunen bij het samenstellen van “comfortvoeding”, waarbij het vooral gaat om wat de patiënt kan of wil eten.

Vind uw zorgverlener

Voor direct contact met een van onze gespecialiseerde zorgverleners verwijzen wij u graag naar onze lijst met zorgverleners.